Toiminta

Heikkilän Sotilaskodin alueella likkuminen ja käyttö on rajoitettua toistaiseksi joten esitelmä ja kokouspaikat tarkentuvat lähempänä tilaisuuden toteutumisaikaa. Paikalle saapuminen aina erillistä voimassa olevaa ohjeistusta noudattaen! Tällä hetkellä Merivoimien esikunnan päätöksen mukaisesti killan ilmoittautumislista pitää lähettää viikkoa ennen tilaisuutta. Ilmoittautumisen yhteydessä tarvitaan osanottajan nimi, syntymäaika, osoite, sähköpostiosoite (jos on) ja puhelinnumero. Ilmoittautumiset sihteerille sähköpostilla mika@tarp.fi. 


huhtikuu 2023

JÄSENTIEDOTE 1/2023                                           

Arvoisat sotilaspojat, hyvät kiltaveljet ja -sisaret!


Kiltamme 31. toimintavuosi on käynnissä. Killan vuosikokous pidettiin Heikkilän sotilaskodissa 23.3.2023. Kokousesitelmän piti Lounais-Suomen aluetoimiston päällikkö everstiluutnantti Petteri Iitti aiheesta ”Puolustusvoimat nyt”.  Alustuksessa hän käsitteli paikallispuolustuksen nykytilaa ja tärkeyttä aluetoimiston tehtäväkentässä. Hän korosti, miten tärkeää paikallispuolustuksessakin on eri viranomaisten yhteistoiminta kokonaisturvallisuuden toteutumisessa ja painotti paikallispuolustuksen merkitystä joukkojen suorituskykyjen eli kaluston ja henkilöstökoulutuksen kehityksessä. Ennen varsinaista kokousta luovutettiin Sotilaspoikien Perinneliiton hopeinen ansiomitali Esa Hongalle. Toinen Sotilaspoikien Perinneliiton hopeinen ansiomitali luovutetaan kiltasisar Eira Kompuiselle myöhempänä ajankohtana.
Vuosikokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Vuosikokouksen puheenjohtajana toimi Pentti Seppälä ja sihteerinä Mika Nieminen. Puheenjohtaja esitteli yhdistyksen toimintakertomuksen vuodelta 2022, joka hyväksyttiin. Antti Paajanen esitteli vuoden 2022 tilinpäätöksen.  Risto Nikkonen luki toiminnantarkastajien kertomuksen, joka merkittiin tiedoksi. Vahvistettiin tilinpäätös ja myönnettiin tilivelvollisille vastuuvapaus vuodelta 2022. Esitettiin ja vahvistettiin toimintasuunnitelma vuodelle 2023. Vahvistettiin jäsenmaksuksi 25 euroa jäseneltä ja 16 euroa muilta perheenjäseniltä sekä tulo- ja menoarvio vuodelle 2023. 

Killan puheenjohtajana jatkaa Erkki Lehmus. Killan hallituksen erovuoroiset jäsenet Aulis Lahti, Antti Mäki ja Voitto Salonen valittiin uudelleen. Hallituksessa jatkavat Seppo Lerkki, Mika Nieminen ja Tuula Rahkonen. Toiminnan tarkastajiksi valittiin Risto Hurme ja Risto Nikkonen sekä varahenkilöiksi Jouko Fossi ja Riitta Nikkonen.

 Toivotan kaikille oikein hyvää kevään jatkoa ja lämmintä kesää!

 Puheenjohtaja Erkki Lehmus


Huhtikuun esitelmän pitäjä Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéllin aikataulun vuoksi hänen esitelmänsä siirtyy pidettäväksi syyskaudelle. Uusi ajankohta on keskiviikko 22.11.2023 klo 15.00. Aiheeseen ja paikkaan palaamme myöhemmin.

   ----------------------------------------------------------

toukokuu 2023

Toukokuun esitelmän pitää prikaatikenraali Juha Pyykönen. Aihe, aika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin. Seuraa ilmoittelua Turun Sanomien kiltapalstalla ja killan kotisivuilla. 

----------------------------------------------------------

kesäkuu 2023

Sotahistoriallinen matka

MATKA HÄMEESEEN JA ITÄISEEN SUOMEEN

Teemana on ”Suomen sotahistoria”. Matkan ajankohta on 14. - 16.6. 2023 ja ohjelma:


- Keskiviikkona 14.6. lähdetään Raisiosta Turun kautta Ypäjälle, jossa tutustuminen Suomen hevosmuseoon. Jatketaan Parolaan, jossa vierailu Panssarimuseoon ja Hämeenlinnassa sotamuseo Militariaan. Jatketaan Hämeenkoskelle jääkärikenraali Ruben Laguksen muistomerkille ja edelleen Heinolan kautta Mikkeliin. Yöpyminen Scandic Hotel Mikkelissä. Jos löytyy riittävästi osallistujia, on mahdollisuus Marskin illalliseen Mikkelin klubin aidossa miljöössä.


- Torstaina 15.6. tutustutaan Mikkelissä Muistiin eli uudistuneeseen Päämajamuseoon sekä Jalkaväkimuseoon. Sitten jatketaan Korpilahden kautta kohti Tamperetta seuraten ja perehtyen vuoden 1918 taisteluihin Länkipohjassa, Orivedellä, Vehmaisissa ja Kalevankankaalla. Yöpyminen ja päivällinen hotelli Normandiassa Tampereella.


- Perjantaina 16.6. on vuorossa Tampere 1918 - opastettu kiertoajelu ja vierailu Vapriikki – museossa vuoden 1918 – näyttelyssä. Kotimatkalla käydään Visavuoressa katsomassa Kari Suomalaisen pilapiirroksia ja tehdään Urjalassa Väinö Linnan " Täällä pohjantähden alla " – kierros.


Matkan hinta on 345,00 euroa per henkilö ja se sisältää:

- bussikuljetukset

- majoitus 2 hh:ssa 2 yötä

- hotelliaamiaiset

- lounas x 3

- päivällinen

- museoiden pääsymaksut

- opastukset

- matkaraportti

Jos sinulla on museokortti, kustannus on 300,00 euroa.

 

Ilmoittaudu matkalle sitovasti e-maililla esa.honka@gmail.com VIIMEISTÄÄN 24.04.2023 mennessä! Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 25 osallistujaa.


Lisätiedot: Esa Honka: 0400 780890. Ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat ohjeet.


Tervetuloa perinneyhdistysten yhteiselle kesämatkalle!